Нагадаємо, у серпні під час відкриття ігрової виставки Gamescom Sony анонсувала новий контролер для PlayStation 5 – DualSense Edge. Головною його відмінністю має стати можливість налаштувати його ергономіку “під себе” — перепризначити кнопки, відрегулювати стики та тригери, обрати один з трьох варіантів верхніх частин стиків тощо.

На момент анонсу компанія не повідомляла ні ціну, ні очікувану доступність нового контролера, пообіцявши зробити це “трохи згодом”. І ось нарешті цей час настав: Sony повідомила, що DualSense Edge надійде у продаж 26 січня 2023 р.

Попередні замовлення на сам контролер та змінні модулі стиків почнуть прийматися вже через тиждень, з 25 жовтня. А от ціна, чесно кажучи, трохи приголомшує: залежно від регіону DualSense Edge коштуватиме $200/€240/£210/¥30,000 — тобто лише трохи менше ніж половину вартості самої PlayStation 5.

За ці гроші покупець отримає, крім власне контролера, футляр для переноски, USB-кабель, дві додаткові пари різних верхніх частин стиків та дві пари задніх кнопок. За модулі стиків доведеться викласти додатково ще $20/€25/£20.