У жовтні 2022 YouTube провів експеримент, в рамках якого попросив деяких безплатних користувачів перейти на Premium-підписку для перегляду відео в 4K. Але тепер компанія припинила цей тест — ймовірно, через обурення користувачів.

У своєму твіті YouTube підтвердив закінчення експерименту:

«Глядачі тепер повинні мати доступ до якості 4K без Premium-аккаунтів»

Тож усі користувачі тепер можуть дивитися відео у найвищій якості без оплати підписки. Цей тест YouTube провів, щоб зрозуміти реакцію, коли певна функція була доступна тільки для Premium-рівня.

Google стягує $9,99 на місяць за YouTube Music і $11,99 на місяць за YouTube Premium в США — ці ціни варіюються в різних країнах світу, в Україні вони все ще складають 99 грн / місяць за звичайну та 149 грн / місяць за сімейну підписку. Компанія стверджує, що має понад 50 мільйонів Premium-передплатників на обидві пропозиції по всьому світу.

YouTube пробує різні способи перевести безплатних юзерів на платні облікові записи. На початку цього року сервіс навіть провів експеримент, показавши користувачам до 11 рекламних оголошень, які не можна було пропустити, перед початком довгого відео, щоб забезпечити безперервний перегляд. Цей тест був нетривалим, і компанія припинила його протягом декількох днів.

А у вересні повідомлялося, що YouTube мало прислухається до побажань користувачів, оскільки кнопки «не подобається» і «не цікавить» на платформі майже не працюють. Зате там уже запрацювали автоматичні українські субтитри.