Більшість смартфонів сьогодні мають майже однакову форму — великий моноблок. Але це не означає, що виробники не експериментують з різними варіантами форми та її зміни (останнім доволі успішним прикладом є складані смартфони з великими екранами всередині).

Ще в травні цього року була інсайдерська інформація, що за стінами R&D-відділу Motorola працюють над незвичним концептом. Зображень такого пристрою не було, але описувалася загальна ідея з екраном, який вертикально збільшується. 

І от тепер, на заході Lenovo Tech World, компанія Motorola показала свій варіант розсувного смартфона. Виглядає він дуже схоже на основну масу моноблоків та має компактний розмір з 5-дюймовим дисплеєм. Але варто натиснути на кнопку збоку, як дисплей починає «витягуватися» вверх, змінюючи діагональ з 5 до 6,5 дюйма.

Motorola показала цікавий концепт розсувного смартфона

Іншими словами, смартфон може бути в найменшому стані компактнішим за iPhone 13 mini, а змінивши діагональ до найбільшого розміру — перетворитися на iPhone 14 Pro Max.

Такий підхід відрізняється від концептів конкурентів (Samsung та TCL), які розсувають дисплеї з боків, перетворюючи їх на невеликі планшети. Варіант Motorola дозволяє мати компактний смартфон, який може за потреби відчутно збільшити екран.

На жаль, наразі це лише концепт, який може і не дістатися серійної версії. Хоча варто відзначити, що сама ідея вже на стадії концепту виглядає дуже непоганим розв’язанням сучасної проблеми з великими корпусами смартфонів, аже деякі з них вміщуються не в кожну кишеню, вже не кажучи про зручність використання однією рукою.

Прогнозів стосовно майбутнього проєкту компанія поки що не робить.