Для компанії Renault свого часу модель 4 була справжнім бестселером: продано 8,1 млн автомобілів за декілька десятиріч виробництва. Тому «французи» грають на ностальгії та власній історії – й поступово повертають культові моделі. Натяком на таке повернення є новий концепт-кар Renault 4Ever Trophy: відтепер це не просто автомобіль – а електромобіль, відтепер це не просто хетчбек – а кросовер.

Хоча збереглись натяки на дизайн оригінального автомобіля Renault 4: зверніть увагу форму задніх бокових вікон, або на матричні фари, що поєднані обрамленням. А ще збереглись компактні розміри. При загальній 4,16-метровій довжині та 2,57-колісній базі, новий концепт-кар Renault 4Ever Trophy позиціюється в сегменті B-SUV, він може зайняти проміжне положення між традиційними автомобілями Clio та Captur.

Проте Renault 4Ever Trophy – це електромобіль (платформа CMF-BEV): під капотом приховано електродвигун потужністю 100 кВт або 136 «коней». Важливо розуміти, що перед нами саме концепт: звідси відкриті й помітні елементи підвіски, величезні колеса з вбудованими компресорами для контролю тиску, різноманітні кріплення для вантажів, аеродинамічний канал на капоті, дзеркала-камери.

Приберіть половину з цього – й отримаєте більш-менш схожий дизайн майбутнього серійного електромобіля Renault 4. Продажі якого, до речі, мають стартувати у 2025 році.