Генеральний директор SpaceX Ілон Маск скасував своє рішення про припинення фінансування терміналів Starlink, відправлених в Україну, заявивши в Twitter, що компанія продовжить надавати «безплатний» супутниковий інтернет уряду, навіть якщо це означає, що вона втратить гроші.

«Чорт з ним…, – пише Маск в Twitter. – Незважаючи на те, що Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжимо фінансувати уряд України безплатно».

14 жовтня CNN повідомило, що компанія SpaceX звернулася до Пентагону з проханням оплатити додаткові термінали, які будуть відправлені в Україну. Як повідомляється, ці витрати можуть скласти близько $124 мільйонів до кінця 2022 року і майже $380 мільйонів протягом наступних 12 місяців. Пізніше Маск додав у Twitter, що Starlink не може фінансувати послуги в Україні «нескінченно», зазначивши в іншому твіті, що Starlink втрачає близько $20 мільйонів на місяць на підтримку своїх послуг.

Маск каже, що Starlink відправив близько 25 000 терміналів на допомогу військовим зусиллям України. Сервіс відіграє важливу роль у підтримці зв’язку українських військових і цивільних осіб під час війни, оскільки країна продовжує страждати від відключень електроенергії через ракетні удари росії, а ризик кібератак залишається високим.

На початку жовтня Маск дозволив собі недоречну пропозицію щодо українсько-російських відносин, а згодом виявилося, що перед тим, як писати образливі для українців твіти, він, ймовірно, мав розмову з путіним.