Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про вихід застосунку єППО, якій допоможе силам Військ протиповітряної оборони ЗСУ захищати небо над Україною.

Додаток єППО, які вже з’явився на платформі Android, дозволяє кожному громадянину України долучитися до захисту неба, інформуючи сили ППО про проліт крилатих ракет, дронів-камікадзе або авіації супротивника.

Для початку роботи необхідно встановити додаток єППО на смартфон, пройти авторизацію за допомогою «Дії», та натиснути «Тест», щоб переконатися, що все працює, і бути готовими сповістити зенітників про побачену загрозу.

Після того, як ви побачили повітряну ціль, наприклад, крилату ракету або дрон-камікадзе, треба відкрити єППО на смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. Після цього фахівці ППО побачать відмітку на мапі, вона доповнить інформацію з військових РЛС.

Наразі застосунок єППО доступний для платформи Android. Розробники займаються створенням версії й для iOS. Її поява очікується за декілька тижнів.