Дочірній бренд Volvo, який не так давно випускає електрокари — Polestar — відкрив передзамовлення на першу модель в класі SUV. Polestar 3 буде збиратися в Південній Кароліні (США) та має потрапити до покупців наприкінці 2023-початку 2024 року.

Polestar 3 отримав 111-кіловатну батарею, з якою має долати 610 км (379 миль) на одному заряді (WLTP). При цьому розгін 0-100 км/год (0-62 милі/год) у неї займає лише 5 секунд. Над цим працюють два мотори сумарною потужністю у 483 к.с., а за додаткові $6,000 можна отримати 510-сильний Performance Pack, який розженеться за 4,7 секунди. Максимальна швидкість автівки встановлена на рівні 210 км/год (130 миль/год). Також є підтримка 250-ватного швидкого заряджання.

Традиційно, Polestar бере чимало технологій безпеки від Volvo. Polestar 3 буде оснащено набором камер, радаром та ультразвуковими датчиками. В салоні також буде ще один радар, який слідкуватиме за дитиною в кріслі. За окрему доплату можна буде отримати LiDAR для реалізації автономного керування Pilot Pack.

У Polestar стартувало передзамовлення на перший SUV бренду

Ще всередині буде 14,5-дюймовий мультимедійний дисплей, який працюватиме з новим поколінням Snapdragon Cockpit Platform. Також Polestar 3 стане першою автівкою бренду, яка використовує NVIDIA Drive для реалізації допоміжних функцій керування.

Комплектації Plus Pack та Pilot Pack також отримають акустичні системи Bowers & Wilkins з 25 динаміків, heads-up-дисплеї та допоміжні системи паркування та їзди по трасах.

Початкова ціна такої моделі становить $85,300.