Microsoft вносить серйозні зміни в бренд свого офісного пакету: відтепер він називатиметься Microsoft 365. Назва Microsoft Office протрималася більше ніж 30 років, але зараз, на думку керівництва корпорації, вона вже не відображає поточний стан пакета, в який за цей час увійшла велика кількість програм.

Компанія останнім часом доволі активно просувала цей бренд — наприклад, два роки тому передплата Office 365 була перейменована на Microsoft 365. Але тепер зміни стануть набагато серйознішими: як пояснюється в офіційному FAQ, “найближчими місяцями Office.com, мобільні додатки Office та пакет Office для Windows будуть перейменовані на Microsoft 365, з новими піктограмами, новим виглядом та новими функціями”. Спочатку зміниться сайт — у листопаді цього року, потім настане черга додатків — вони оновляться у січні 2023 р.

Microsoft Office перейменують на Microsoft 365. Тепер вже остаточно. Майже

До Microsoft 365 входитимуть наступні програми: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Loop, Clipchamp, Stream та Designer. Поєднувати їх як у мобільній, так і десктопній версіях, буде центральний “хаб”: з користувацькими файлами та документами, зі стрічкою подій і колег тощо.

Але бренд Microsoft Office не зникне зовсім, принаймні поки що: компанія залишає можливість для домашніх та бізнес-користувачів придбати через одноразову покупку Office 2021 та Office LTSC 2021.