Аватари у віртуальному всесвіті Horizon Worlds від Meta все ж отримають ноги. Поки що вони просто ширяють над землею з половиною тулуба, але десь наприкінці наступного року компанія дозволить користувача додати ноги до аватарів у VR та на мобільних пристроях.

Ноги – «мабуть, найбільш жадана функція на нашій дорожній карті», – сказав генеральний директор Meta Марк Цукерберг на заході компанії Connect, демонструючи нові аватари, які виглядають значно краще, ніж ті, що доступні зараз. «А якщо серйозно, то ноги — це важко, тому в інших системах віртуальної реальності їх теж немає», – додав Цукерберг.

За його словами, компанія почала з аватарів, які не показують все тіло, тому що для гарнітури віртуальної реальності було складно точно оцінити, де насправді знаходяться такі частини тіла, як лікоть або ноги. Якби система неточно показувала їх у віртуальній реальності, це порушило б ефект занурення.

Meta все ж планує додати ноги для віртуальних аватарів у Horizon Worlds

Що стосується рук, то Meta стала краще розуміти, що роблять ці частини тіла, оскільки технології відстеження і прогнозування покращилися. За словами Цукерберга, ноги можуть бути складними через оклюзію. Наприклад, якщо ваші ноги знаходяться під столом, автономній гарнітурі віртуальної реальності важко зрозуміти, що вони роблять, тому що стіл блокує огляд камер гарнітури. Замість цього, щоб мати можливість представляти ноги, Meta побудувала модель штучного інтелекту для прогнозування положення всього тіла.

Ноги аватарів з’являться першими на соціальній VR-платформі Horizon Worlds від Meta, хоча поки неясно, коли саме. За словами Цукерберга, вони будуть отримувати «все більше і більше досвіду з часом». Під час заходу Connect ноги аватарів рухалися досить природно, хоча, оскільки це було попередньо записане відео, немає певності, як вони будуть виглядати на практиці.

Meta працює не лише над ногами, вона планує додати цілу низку нових функцій, пов’язаних з аватарами. Компанія досліджує, як зробити виразні та фотореалістичні аватарки, щоб, наприклад, представляти себе в різних ситуаціях. Їх можна буде перенести в Reels, щоб використовувати у своїх відео, або в Messenger і WhatsApp для відеочатів. Вони також з’являться в Zoom. І ще Meta запустить магазин аватарів у VR пізніше цього року, щоб користувачі могли купувати одяг і конкретні образи.