Представлено трейлер українського фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, якій вже 2 листопада 2022 р. виходить у прокат у Франції. Крім того, стрічка продана для прокату у Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словакії та країнах Балтії. Поява фільму в українських кінотеатрах запланована на 2023 рік.

Події стрічки відбуваються на заході України напередодні традиційного карнавалу Маланки. Головний герой фільму на ім’я Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал у молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним кримінальним минулим.

Головні ролі у фільмі зіграли Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна та Іван Шаран. Окрім професійних акторів, до фільмування масових сцен залучили звичайних мешканців Буковини.

Стрічка була відібрана до участі в 54-му «Двотижневику режисерів» – паралельній програмі Каннського міжнародного кінофестивалю, яка проходила з 18 по 27 травня 2022 року. Після успішної прем’єри в Каннах, «Памфір» було відібрано до програм більш ніж 40 фестивалів у 25 країнах світу.

Міжнародний трейлер українського фільму «Памфір»