Презентація нових пристроїв лінійки Microsoft Surface не обмежилася «залізом». Під час трансляції пролунала гарна новина для користувачів, які у своєму арсеналі мають iPhone, Windows-комп’ютери та/або Xbox, адже тепер ці пристрої отримають підтримку сервісів Apple Music та Apple TV. Також у Windows буде синхронізація з iCloud Photos через нативний застосунок в системі.

Музичний сервіс Apple Music вже доступний в Microsoft Store. Версія для Xbox з’явиться вже наступного року. Обидва додатки Apple Music та Apple TV для Windows спершу будуть доступні в preview-версіях, але вже дозволять користуватися сервісами без необхідності звертатися до онлайн-варіантів.

Оновлення в iCloud для Windows також дозволить синхронізувати фотографії в нативному застосунку Photos. Для цього лише буде потрібно оновити ПЗ iCloud для Windows. Наразі така підтримка вже доступна в версії Windows Insiders.

Такі кроки компаній Apple та Microsoft назустріч одна одній мають покращити життя користувачів Windows, які також мають iPhone. Нативні варіанти Apple Music та Apple TV будуть значно зручніші за онлайн-версії та застарілий iTunes, так само як і синхронізація фотографій у фірмовому додатку Windows.