Чотириногий китайський робот, зовні схожий на Spot від Boston Dynamics, знову став вірусним у Twitter і Reddit, але на цей раз з’явилася пара нових фішок. Згідно з новим відео, машину можна транспортувати за допомогою безпілотника. І найголовніше — робот має кріплення для зброї.

Перш ніж потрапити в соціальні мережі, відео було завантажено на сторінку Weibo компанії China Kestrel Defense, яка містить англійські слова Blood-Wing («Криваве крило») у верхньому правому куті. Як зазначає The Drive, незрозуміло, що означає «Blood-Wing», але це, безумовно, привертає увагу.

Безпілотник, який Kestrel називає Red Wing, може переміщатися в тилу ворога і проводити раптову атаку, скидаючи робота-собаку, стверджують в оборонній компанії.

«Бойові собаки, що спускаються з неба, повітряна атака, надпотужні безпілотники Red Wing Forward доставляють бойових собак-роботів, які можуть бути безпосередньо введені в слабку ланку позаду ворога для здійснення раптової атаки або можуть бути розміщені на даху ворога, щоб зайняти командні висоти для придушення вогневої міці, — йдеться у підписі до відео.А наземні війська проводять тривимірну атаку «кліщами» на противника в будівлі».

https://youtu.be/Ia39fsnBO-g

Китайські роботи часто стають вірусними в соціальних мережах, але якщо раніше вони носили маленькі дурні капелюшки та танцювали в унісон, то сьогодні вони пішли більш похмурим шляхом. І зважаючи на посилення напруженості нової холодної війни — зі США і їхніми союзниками з одного боку і Росією, Китаєм і Іраном з іншого, — легко зрозуміти, чому відео зі смертоносними роботами привертають увагу.

Boston Dynamics, звичайно, є ім’ям, яке найбільш тісно асоціюється з потенційним повстанням роботів в Америці, враховуючи, що Atlas може робити сальто назад і є досить спритним. Але Boston Dynamics – це не та компанія, яка створює завтрашніх роботів-вбивць для американських солдатів. Boston Dynamics ще минулого тижня пообіцяла не створювати смертоносних роботів.