Сервіс YouTube запускає можливість, яка є ключовою для соціальних мереж, а саме імена користувачів у форматі @ім’я, завдяки яким людей можна відмічати у записах та знаходити їхні сторінки. Раніше обрати собі унікальну URL-адресу на YouTube могли великі канали, проте тепер всі канали на платформі зможуть отримати унікальне ім’я.

«Протягом наступних тижнів на YouTube з’являться імена користувачів, щоб членам спільноти було простіше шукати одне одного й підтримувати зв’язок. Ваш канал отримає унікальне ім’я, за допомогою якого люди згадуватимуть Вас у коментарях, дописах на вкладці «Спільнота» тощо» – зазначається в повідомленні компанії.

Протягом наступних тижнів YouTube почне сповіщати користувачів про можливість отримати ім’я для каналу, це буде відбуватися через електронну пошту та YouTube Студію. Для каналів, які вже мають власну URL-адресу, ім’я буде зарезервоване автоматично, проте його за потреби можна буде змінити.

Якщо ви не виберете ім’я користувача для свого каналу до 14 листопада 2022 року, YouTube призначить його автоматично, яке за потреби можна буде змінити в YouTube Студії.