Компанія Ajax Systems провела Special Event під назвою «Зона комфорту», на якому представила лінійку протипожежних продуктів, а також пристроїв для забезпечення комфорту у приміщенні. Зокрема свій перший датчик моніторингу якості повітря в приміщенні, що отримав назву LifeQuality та вимірює температуру, вологість та CO2.

Ajax Systems представили пристрої для комфорту, новий дизайн застосунку та лінійку пожежних датчиків

Датчик оснащений швейцарськими та шведськими сенсорами, що використовуються в медичному обладнанні, тож компанія обіцяє дуже точні вимірювання. Окрім того, в його інтерфейс в застосунку Ajax вперше додали графіки, таким чином можна бачити поточні показники, переглянути історію за декілька днів, тиждень, місяць, рік та зрозуміти динаміку якості повітря. Світловий індикатор на корпусі LifeQuality дає миттєвий доступ до показників CO2, достатньо доторкнутися логотипа Ajax. Він світиться жовтим, червоним або фіолетовим кольором, якщо концентрація вуглекислого газу перевищує норму. LifeQuality буде доступним для замовлення в 4 кварталі 2022 року

Ajax Systems представили пристрої для комфорту, новий дизайн застосунку та лінійку пожежних датчиків

Ще одним новим пристроєм став LightSwitch, завдяки якому можна керувати різними освітлювальними пристроями як на місці, так і дистанційно, через застосунки Ajax. LightSwitch має велику сенсорну панель, що реагує на натискання або безконтактну активацію. Щоб увімкнути світло достатньо піднести руку до LightSwitch на відстань 15 мм. Попри сенсорну панель LightSwitch може надавати вібро та звуковий відгук. Пристрій почне продаватися у 4 кварталі 2022 року.

Ajax Systems представили пристрої для комфорту, новий дизайн застосунку та лінійку пожежних датчиків

Ajax Systems також представили WaterStop, кран для перекриття води з дистанційним керуванням. Він допомагає побудувати повністю автоматизовану антипотоп-систему та складається з крана й електричного привода, що перекриває воду автоматично, за командою через застосунок Ajax або натисканням кнопки на місці.

Електропривод WaterStop працює на батарейках до трьох років і, за словами компанії, здатний перекрити воду за лічені секунди. Команда для цього надходить за допомогою радіопротоколу Jeweller, який забезпечує зв’язок з хабом на відстані до 1 100 метрів. Зв’язок захищений шифруванням, радіочастотним гопінгом та виявленням завад. WaterStop також буде доступний для замовлення в 4 кварталі 2022 року.

Ajax Systems представили пристрої для комфорту, новий дизайн застосунку та лінійку пожежних датчиків

Ще одне велике оновлення в модельному ряду Ajax Systems — це ціла лінійка датчиків FireProtect 2, які призначені для пожежної безпеки в житловому секторі. Ajax розробили димову камеру, яка захищена від пилу та комах, із біспектральним оптичним сенсором, який здатен відрізняти дим від пари.

Другий сенсор в датчику — це термістор. Він розрізняє підвищення температури, що дає перевагу при виявленні горіння синтетичних матеріалів. Також була презентована розширена версія датчика з додатковим сенсором чадного газу. Обидві моделі мають версії зі змінюваними та вбудованими батареями. Компанія обіцяє, що від змінюваних батарей датчик пропрацює до 7 років, а з вбудованими не менш як 10.

Ajax також розробили окремі версії без димової камери — у дещо меншому корпусі. Є різні версії: з сенсором температури, з сенсором чадного газу та з двома сенсорами одночасно.

Щоб розширювати інтерфейс застосунку Ajax новими пристроями, команда продуктового дизайну компанії представила нову вкладку для швидкого доступу до пристроїв автоматизації та оголосила про майбутні зміни.

Ajax Systems представили пристрої для комфорту, новий дизайн застосунку та лінійку пожежних датчиків

Тепер інтерфейс нібито буде враховувати будову людського тіла, рухи та контекст взаємодії. Це має дозволити користувачам вмикати пристрій максимально швидко і зручно, навіть не дивлячись на екран смартфона. Застосунок також отримає новий темний режим, поліпшені шрифти, швидкий доступ до пристроїв автоматизації. Оновлення має вийти наприкінці цього року.

Компанія Ajax також представила три нові функції для наявних пристроїв: коди доступу клавіатур для незареєстрованих користувачів, фото за тривогою будь-якого пристрою та сценарії за температурою.

Коди доступу клавіатур для незареєстрованих користувачів

Ця функція дозволяє призначити особі або компанії окремий код доступу в налаштуваннях хаба без створення облікового запису Ajax. Тож не потрібно реєструвати офісних працівників, клінінгові компанії чи агентів з нерухомості в застосунку Ajax. Коли код застосовується, це показується разом з іменем користувача у стрічці подій та push-сповіщеннях. Коди доступу клавіатур для незареєстрованих користувачів доступні на OS Malevich 2.13.1.

Фото за тривогою будь-якого пристрою

Ajax розширює можливості функції фото за сценарієм. Тепер детектори з позначкою PhOD можуть робити фото за тривогою будь-якого пристрою: датчика відчинення, тривожної кнопки чи іншого датчика руху. Ця функція також доступна на OS Malevich 2.13.1.

Сценарії за температурою

Датчики Ajax показували температуру в застосунках, але ця інформація була доступна лише для перегляду. Тепер пристрої Ajax, які показують температуру в застосунку, можуть запускати сценарії за температурою: датчик руху, датчик відчинення, сирена, за винятком самого пристрою автоматизації (Relay/WallSwitch/Socket). Це означає, що обігрівач увімкнеться, якщо, наприклад, температура трьох датчиків у кімнаті опуститься нижче 15 градусів. Сценарії за температурою будуть доступні на OS Malevich 2.14.