Портативна ігрова система Steam Deck, судячи з усього, вийшла доволі вдалою, і її можна з комфортом використовувати для запуску Steam-ігор “на ходу” або сервісу PC Game Pass від Microsoft. Або ж для емуляторів інших портативних консолей — наприклад, Nintendo Switch. І так виходить, що Valve не тільки прекрасно про це знає, ба більше — сама, здається, не проти пограти в ексклюзиви Nintendo на власній системі.

Принаймні на це вказує цікавий факт: у відеотрейлері, який анонсував вільну доступність Steam Deck у продажу, без необхідності робити передзамовлення, уважні глядачі помітили на екрані пристрою… піктограму Yuzu — емулятора Nintendo Switch. Піктограму у відео було видно буквально якусь мить, але цього виявилося достатньо — користувач Nibel встиг “піймати” кадр і опублікував його у своєму твіттері.

https://twitter.com/Nibellion/status/1578384561037365251

Valve оперативно зреагувала та замінила відео на оновлену версію, без емулятора на екрані Steam Deck. Але було вже пізно — “ефект Стрейзанд” спрацював на повну, і тепер увесь Інтернет знає, що Steam Deck можна використовувати для емуляції Nintendo Switch.