За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР), російські окупаційні війська отримали вказівку готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня 2022 р. Тобто сьогоднішня атака українських міст це точно не імпульсивна помста за Кримський міст, а заздалегідь спланований терористичний акт.

Як сповіщає ГУР, до військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст.

8 жовтня на аеродром «Оленья» з аеродрому «Енгельс» було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101. На зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами «Калібр».

Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості.

Крім того, ГУР звернувся до кримчан з проханням надавати точне розташування пунктів дислокації та адреси проживання окупаційних військ, керівного складу окупаційних військ, місця розташування та маршрути пересування військової техніки, точних даних місцевих колаборантів, осіб, які «співчувають» окупантам та інших прибічників окупаційної влади. Біжіть дурні, біжіть!!