10 жовтня 2022 р. о 6.00 ранку росія завдала масованого ракетного удару по мирних містах України з усіх напрямків ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ. Це найбільша ракетна атака з початку гарячої фази війни. Застосовуються високоточні крилаті ракети наземного, морського та повітряного базування.

Х-101, Х-555 окупанти запускають з району Каспію з одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети «Калібр» – із кораблів у Чорному морі. ОТРК «Іскандер» наземного базування – з різних напрямків. Також ворог застосовує ракети зенітних ракетних комплексів С-300 та РЗСВ «Торнадо-С».

Масована атака на українські міста. ППО ЗСУ збила 45 з 80 ракет

Станом на 11.40 10 жовтня ворог застосував по Україні більше ніж 80 ракет. Протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збито близько 45 ракет! Крім того, протиповітряною обороною знищено 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136».

Ракет

Нагадуємо. Росіяни вдарили по цивільним не на помсту за Кримський міст, а тому, що вони бояться та ненавидять українців і хочуть нас знищити.
Краще заспокійливе від панічних атак – донати на ЗСУ. Не нехтуємо сигналами тривог. Ракети колись закінчаться, а ми вистоїмо!

Все буде Україна!