У відповідь на фейкові референдуми росії на окупованих територіях України у Твіттері розпочався флешмоб, в рамках якого спільнота вирішила, що Чехія має отримати вихід до моря. Провівши референдум, користувачі соцмережі оголосили, що 97,9% мешканців Калінінграда підтримали приєднання до Чехії, тепер ця область називається Краловець (Královec). У неї є офіційна сторінка у Твіттері з 78 тис. підписників, а також офіційний сайт.

Флешмоб підтримав головний залізничний оператор Чехії – České dráhy (Чеські залізниці), повідомивши про запуск сполучення з Краловцем.

У Твіттері провели референдум для Калінінграда, тепер це частина Чехії під назвою Краловець. Президентка Словаччини роздумує над офіційним візитом

Окрім того, чеський сервіс доставки харчових продуктів Rohlik.cz повідомив про те, що розпочав доставку в Краловець через трубу Rohlik Loop. Це, до речі, не єдиний проєкт труби до Краловця, адже на фінальному етапі знаходиться будівництво «Пивного потоку 1» (Beer Stream 1), який має сполучити чеські пивоварні з Прагою, Варшавою та самим Краловцем.

Муніципалітет чеського міста Брно повідомив, що воно втратило статус другого за величиною міста Чеської Республіки після входження до її складу Краловця, проте вони відчувають гордість за цю подію.

Входження Краловця у склад Чехії вже почало привертати увагу офіційних осіб, президентка Словацької Республіки Зузана Чапутова написала на своїй сторінці у Твіттері, що може розглянути офіційний візит в Карловець.

«Я можу розглянути можливість державного візиту. Або ні. Молодці наші чеські друзі, що викрили абсурдність російських фіктивних референдумів в Україні» – зазначила пані Чапутова.

Що ж, можна тільки побажати Чехії, щоб інтернет-жарт перетворився на реальність та країна справді отримала вихід до моря.

P.S. Найбільший телеканал Чехії вже почав включати Краловець у свій прогноз погоди.