Компанія Audi святкує 25-річний ювілей моделі TT: перша серійна версія купе з’явилась 1998 року. То ж до 2023 модельного року, компанія підготувала особливу лімітовану версію цього компактного спортивного автомобіля – зустрічаємо Audi TT RS Coupe Iconic Edition, що буде випущено лише у кількості 100 екземплярів для Європи!

Як нескладно здогадатись з назви, автомобіль побудовано на основі найпотужнішої версії Audi TT RS, що ховає під капотом 2,5-літровий бензиновий 5-циліндровий «турбо» потужністю 400 к.с. та з крутним моментом 480 Нм. Партнерами двигуна виступають 7-ступенева трансмісія S tronic та повний привод. То ж спец версія Audi TT RS Coupe Iconic Edition не вирізняється технікою. Проте вирізняється особливим дизайном!

По-перше, автомобіль пофарбований у темно-сірий колір з палітри RS-моделей та має чорне глянцеве забарвлення декоративних деталей. По-друге, купе Audi TT RS Coupe Iconic Edition прикрашають особливі 20-дюймові колісні диски у стилістиці перших екземплярів Audi TT. По-третє, спеціальна версія отримала повний аеродинамічний пакет: спойлери, обтічники, антикрило.

Та й всередині є певні відмінності. Спортивні сидіння прикрашені жовтим прострочуванням, на кермі також з’явилась жовта «нульова» мітка. Крім того, на спинках сидінь вишитий напис «Iconic Edition», а на беджах-табличках вказано номер конкретного екземпляра автомобіля – нагадаємо, таких буде лише сотня.

Цікавий та примітний автомобіль: справді «подарунок собі» та демонстрація того шляху, який подолала модель Audi TT за 25 років існування. Проте ось важке питання – чи знайдеться місце таким емоційним автомобілям в електричному майбутньому?