Напевно, скоро ми побачимо новий електромобіль. А саме – кросовер MINI Aceman, що раніше з’являвся лише у вигляді концепту, але ж тепер «автомобільним шпигунам» вдалось зробити світлини прототипу, що готується до запуску в серію. Про це розповідає видання AUTOCAR.

Наразі точної інформації обмаль, проте загальні риси нового електромобілю вже зрозумілі. Компактний електромобіль MINI Aceman довжиною близько 4,05 метри буде займати проміжну ланку між звичайним хетчбеком MINI та більш габаритним кросовером MINI Paceman. Водночас не виключено, що запуск моделі MINI Aceman поставить крапку в історії 5-дверного MINI.

Очікується як мінімум дві версії: звичайний MINI Aceman з акумулятором на 40 кВт·год та електродвигуном потужністю близько 185 к.с., або MINI Aceman S зі збільшеним акумулятором (50 кВт·год.) та більш потужним електродвигуном – близько 225 «коней». Завдяки збільшеному акумулятору, останній варіант має долати дистанцію пробігу близько 400 км.

Що з цього стане реальністю, а що залишиться вигадкою – дізнаємось вже незабаром. Адже новий компактний електричний кросовер MINI Aceman має дебютувати у серійному виконанні протягом 2023-го або на початку 2024 року.