Усім хочеться власний Nintendo Switch — слідом за Logitech з її G Gaming Handheld (фінальна версія, до речі, отримала назву Logitech G CLOUD) власний варіант портативної консолі анонсувала Razer.

Razer Edge 5G також працюватиме на Android і розробляється спільно з Qualcomm та Verizon. Консоль базується на новому ігровому чипсеті Snapdragon G3x Gen 1 — він був представлений наприкінці минулого року, до речі, на базі портативного комплекту розробника від Razer — явно прообразу Edge 5G. Тому хоча Razer поки що не демонструє зовнішній вигляд консолі, можна припустити, що він не дуже сильно відрізнятиметься від дизайну минулорічного комплекту розробника.

Згідно з назвою, нова консоль матиме повну підтримку 5G (як наслідок партнерства з Verizon) — це суттєво відрізняє Razer Edge 5G від інших Android-консолей, тієї ж Logitech G CLOUD, яка під’єднується до Інтернету лише через Wi-Fi, плюс має набагато слабкішу платформу через зосередженість на хмарному геймінгу. Тим часом продуктивний чипсет Edge 5G дозволить запускати будь-які Android-ігри на самій консолі, а за бажанням — грати у “хмарі” без підключення до Wi-Fi.

Наразі Razer не оприлюднює детальну інформацію щодо Edge 5G (за винятком невеличкого тизер-відео), обіцяючи повноцінний анонс під час заходу RazerCon, що відбудеться 15 жовтня.