Місяць тому Logitech анонсував Logitech G Gaming Handheld – портативну ігрову консоль для хмарного геймінгу. Тоді майже ніяких подробиць не було, окрім самого факту її розробки спільно з Tencent Games. І от зараз завдяки витоку інформації ми маємо можливість побачити, як нова консоль виглядатиме та який в неї буде інтерфейс. Фото в оригінальному твіті вже видалені як такі, що порушують авторські права, але “інтернет все пам’ятає”.

З’явилися зображення портативної консолі Logitech G Gaming Handheld

Як бачимо, у Logitech G Gaming Handheld немає принципових відмінностей від рендерів, які з’явилися у сабреддіті r/SteamDeck пів року тому. Дизайн консолі Logitech дуже нагадує Nintendo Switch з традиційними органами керування (аналогові стіки, D-Pad, тригери, кнопки ABXY), а піктограми на домашньому екрані підтверджують підтримку хмарного геймінгу, яку обіцяла компанія у своєму анонсі.

З’явилися зображення портативної консолі Logitech G Gaming Handheld

Також з фото можна зрозуміти, що Logitech G Gaming Handheld працює на Android, на що прозоро натякає “плитка” магазину Google Play. Отже, це не конкурент “комп’ютерному” Steam Deck, що працює на Linux. Судячи з іконок, хмарний геймінг представлений сервісами Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now та Steam Link. Ще одна піктограма Xbox, можливо, належить іншому сервісу – Xbox Remote Play. Також на екрані є Chrome та YouTube — отже, крім ігор, нова консоль запускатиме ще й звичайні додатки.

Наразі досі невідомо, коли й за якою ціною має з’явитися Logitech G Gaming Handheld у продажу, але компанія вже запустила офіційну сторінку, де можна підписатися на новинну розсилку.