За інформацією російського Forbes, до кінця жовтня 2022 р. NVIDIA закриє офіс у Росії. Нарешті.

NVIDIA закриє офіс через «неможливість забезпечити ефективну роботу співробітників». Компанія зараз вивозить на чартерних літаках тих, хто згоден переїхати до офісів в інших країнах.

Компанія оголосила співробітникам про закриття офісу у країні-агресорі 30 вересня 2022 р. До лютого 2022 р. у NVIDIA Росія працювали понад 300 співробітників, зараз залишилося близько 240 осіб, переважно інженери. З тими, хто не захоче переїжджати, компанія розірве контракт за згодою сторін із вихідною допомогою. Офіс виробника графічних чипів працював у Росії з 2003 року.

NVIDIA призупинила продажі в Росії з 4 березня 2022 р.. У липні 2022 р. компанія перестала продовжувати й продавати російським компаніям нові ліцензії на програмне забезпечення для хмарного геймінгу. Тоді повідомлялося, що це ускладнить роботу суперкомп’ютерів «Яндексу», «Сбербанку» та МТС, які використовують графічні процесори A100 та DGX-2.

Нагадаємо, нещодавно уряд США заборонив NVIDIA продавати деякі чипи в Китаї.

Здається саме часткова мобілізація стала останньою краплею, яка змусила NVIDIA нарешті піти з країни рашизму що переміг.