Довгоочікуваний запуск ракети Space Launch System (SLS) з місією Artemis 1 перенесено на середину листопада після того, як NASA відмовилося від своїх планів запуску 27 вересня через ураган «Ян». Космічне агентство оголосило, що воно прагне провести запуск Artemis 1 між 12 і 27 листопада.

Хоча спочатку існувала ймовірність, що наступна спроба запуску може відбутися в жовтні, в кінцевому підсумку вона була скасована, адже NASA вирішило відкотити ракету назад в будівлі вертикального збору (VAB), щоб захистити її від шторму.

Ураган «Ян» 4 категорії насунувся на Флориду, але досягнувши Космічного центру Кеннеді, він встиг ослабнути та перетворитися на тропічний шторм. NASA заявляє, що «не було пошкоджено жодне обладнання» для польоту місії Artemis 1, і що об’єкти космічного центру постраждали лише від «незначного проникнення води».

Нагадаємо, що запуск NASA Artemis 1 має відправити капсулу Orion без екіпажу в подорож навколо Місяця, прокладаючи шлях для майбутніх місій, які забезпечать висадку першої жінки та людини кольору на поверхню Місяця.