28-29 жовтня відбудеться Фінал Чемпіонату DEV Challenge XIX, «Олімпійських ігор» у сфері IT. Він традиційно проходив паралельно офлайн в Києві та онлайн форматі, але цього року через повномасштабну війну його перенесли в Польщу.

Під час Чемпіонату DEV Challenge XIX учасники отримають реальні кейси від партнерів сезону, таких корпорацій, як Readdle, Luxoft, Revolut, AMO та інших. Також будуть представлені завдання від некомерційних проєктів, які мають допомогти посилити країну. Організатори челенджу регулярно співпрацюють із Міністерством цифрової трансформації, МЗС та Міністерством оборони. Цього року будуть представлені конкурсні завдання від UNICEF, Мінцифри, Міноборони та «Армії дронів».

Чемпіонат DEV Challenge XIX розпочався на початку вересня 2022 року і триватиме ще місяць. Змагання проходять у три етапи: Кваліфікація, Онлайн раунд, Фінал. Судді Чемпіонату – професіонали міжнародної IT-спільноти з країн Європи, США та Австралії.

Цього року розробники об’єдналися задля розбудови технологічних рішень гуманітарної сфери та розробки переможних технологій для України та, зокрема, ЗСУ.

«Сучасна війна виграється сучасними технологіями, тому ефективне впровадження найкращих рішень – стратегічно важливий крок для перемоги. Якісні та креативні цифрові рішення для українського війська є не менш важливими, ніж традиційні методи ведення бойових дій», – каже директор з цифровізації ДК «Укроборонпром» Тимур Коритний.

За словами організаторки Чемпіонату Євгенії Беспалової, щороку змагання стає дедалі більш потужним інструментом винаходу технологічних рішень для критичних завдань суспільства.

«Учасники DEV Challenge отримують завдання від наших партнерів. З 2019 року ми активно співпрацюємо з міністерствами, залучаємо до розв’язання нагальних питань держави топових IT-спеціалістів. Завдяки Чемпіонату країна прискорює процеси диджиталізації у різних сферах. Цього року ми працюємо над розвитком технологій для відбудови України, допомоги ЗСУ. Також серед поставлених задач – рішення для захисту дітей та інших гуманітарних питань. На DEV Challenge ми даємо як завдання партнерів з комерційного сектору, так і нон-профіт організацій», – каже Беспалова.

Чемпіонат, на який зареєстровано вже понад 1800 учасників, традиційно відбувається онлайн. Фінал DEV Challenge XIX проходитиме 28 та 29 жовтня онлайн та офлайн у різних локаціях.

Однією з офлайн-локацій вперше стала Польща. Фінал DEV Challenge XIX, зокрема, відбудеться у другому за величиною місті країни – Лодзі.

Лодзь – одне з перших міст, яке підтримало Україну під час військової агресії рф проти України. Така позиція важлива для організаторів, адже 19-й сезон DEV Challenge значною мірою присвячений підтримці України для її перемоги та скорішої відбудови.