Історія з алгоритмічним стейблкойном TerraUSD (UST) та його дочірнім токеном Luna, отримала несподіване продовження. Південна Корея заявила, що Інтерпол звернувся до правоохоронних органів по всьому світу з проханням знайти та заарештувати одного із засновників Terraform Labs До Квона. Чоловіку пред’явлені звинувачення, пов’язані зі знищенням створених ним криптовалют на суму $60 мільярдів, повідомляє Bloomberg.

Південнокорейська влада звинуватила Квона та ще п’ятьох осіб в злочинах, серед яких — порушення закону про ринки капіталу. Раніше цьогоріч Квон переїхав з Південної Кореї до Сінгапуру, де колись була база його проєкту Terraform Labs. 17 вересня місто-держава заявило, що його там більше немає, тож зараз місцеперебування Квона невідоме. Згодом прокурори активізували зусилля для його розшуку.

Terraform Labs стояла за алгоритмічним стейблкойном TerraUSD і його дочірнім токеном Luna. Обидві монети обвалилися в травні та спровокували величезні втрати на криптовалютних ринках, які й без того потерпали від посилення монетарної політики.

Крах Terraform Labs і ширше падіння ринку призвели до розпаду Three Arrows Capital, колись потужного криптовалютного хедж-фонду. TerraUSD повинен був підтримувати постійну вартість в $1 в складній схемі за участю Luna, але система залежала від довіри до екосистеми, створеної 31-річним Квоном. Як тільки довіра зникла, вартість криптовалюти обвалилася фактично до нуля.

Південнокорейські прокурори заявили, що видали ордер на арешт Квона частково тому, що були «непрямі докази втечі» з моменту його від’їзду до Сінгапуру. Вони також поставили під сумнів його заяву про те, що він готовий співпрацювати зі слідством.