Французька компанія Renault активно привертає увагу до повернення своє культової моделі Renault 5 у новому вигляді – відтепер як електромобіля. Безліч концептів та оригінальних втілень – наприклад, у вигляді нового спорт-кару Renault R5 Turbo 3E для дрифту.

Попри компактні розміри (довжина лише 4006 мм та 2,54-метрова колісна база), концепт-кар Renault R5 Turbo 3E виглядає справжнім «великим хлопцем»! Чого лишень варті повітроводи, широке антикрило, величезні колеса: 19-дюймові попереду та 20-дюймові позаду.

Ще цікавішою виявляється конструкція концепту. В основі – трубчастий каркас, на який одягаються зовнішні панелі. Всередині – акумулятор 42 кВт·год. та електродвигун потужністю 280 кВт або близько 380 «коней». Непогано, як для 980-кілограмового електромобіля!

Прискорення 0-100 км/год займає лише 3,5-3,9 секунди в залежності від вибраного режиму руху. Серед яких, звісно, є «дріфт»! До речі, перемикання режимів руху та зображення інформації – на невеличких індикаторах поблизу керма. А ще всередині водія та пасажира очікують справжні спортивні «ковші».

Звісно, електромобіль Renault R5 Turbo 3E залишиться лише концептом. Але свою роль він виконує чудово: привертає увагу до Renault загалом й до повернення моделі Renault 5 конкретно. Чи довго залишилось чекати? Яким буде серійний електромобіль? Скоро дізнаємось!