Як повідомляє афганське видання Khaama Press, незабаром в Афганістані буде заборонена популярна гра у жанрі battle royale — PUBG. У своїй новині воно посилається на офіційну заяву міністерства зв’язку. Таке рішення уряд ухвалив через те, що гра “пропагує насильство” та “вводить молодь в оману”.

Обіцянку заблокувати жорстокий PUBG талібан дав ще навесні, але тільки зараз з’явилися деякі подробиці. Заборона стосуватиметься головним чином мобільної версії гри, локальні телекомунікаційні компанії та інтернет-провайдери мають 90 днів на виконання цього рішення.

Крім PUBG, під заборону потрапив ще й TikTok — цей сервіс, на думку талібану, також погано впливає на молодь та змушує її гаяти власний час. TikTok мають заблокувати ще швидше, за місяць.

Зазначимо, що Афганістан — не перша країна, де був заборонений PUBG. Раніше аналогічне рішення було прийняте в Індії, Пакистані, Китаї та Йорданії. В Афганістані гра користувалася неабиякою популярністю — на початку 2021 року пікова кількість одночасних гравців у неї сягала 100 тис., на що витрачалася значна частина мобільного інтернет-трафіку країни.