Десять днів тому ми побачили тизер та дізналися дату виходу довгоочікуваного фільму «Максим Оса та золото Песиголовця» за мотивами коміксу Ігоря Баранька. Зараз настав час подивитися повноцінний офіційний трейлер.

Судячи з синопсису стрічка режисера Мирослава Латика суттєво відрізняється від оригінального коміксу, принаймні зав’язка у комікса геть інша. За сюжетом хорунжий Корсунського полку Максим Оса чекає на данину від польського короля, але знаходить лише загиблих побратимів. Осу звинувачують у зраді та вбивстві, і щоб довести власну невинність козак має перетворитися на детектива і трохи на відьмака. Чому б ні, хіба ми не маємо право на власного Відьмака?

«На комікс я спирався як на загальний настрій, тому що навіть на рівні костюмів ми змінювали стилістику. Я хотів більше брутальності, менше «шароварної» козаччини, спаплюженої радянською владою, яка мені, як явище, не подобається. Я хотів це «перекроїти». Події відбуваються за 10 років до повстання Хмельницького, відповідно, там така козаччина, яка нам, сучасним українцям, більш відома та зрозуміла. Під час кадрування спиралися не на комікс Баранька, а на принцип коміксових ракурсів кадрів як таких, у загальному розумінні екранізації коміксів», – каже режисер стрічки Мирослав Латик.

Роль козака Максима Оси виконав актор Василь Кухарський. Ольга Макеєва зіграла дружину князя Пшелуцького, Хелену. У ролі самого князя Йожефа Пшелуцького Володимир Ющенко. А його доньку Маринку, важливу для сюжету (принаймні коміксу) зіграла актриса Альбіна Корж.

Нагадаємо, фільм «Максим Оса та золото Песиголовця» виходить у прокат напередодні дня козацтва, 13 жовтня 2022 р.