Мабуть, найбільший “довгобуд” українського кінематографу нарешті отримав дату релізу — історичний детектив “Максим Оса та золото Песиголовця” має вийти на великі екрани 13 жовтня цього року.

Екранізація графічного роману “Максим Оса” Ігоря Баранька цілих 10 років знаходилася у “виробничому пеклі” — уперше про намір зняти фільм за мотивами українського коміксу стало відомо ще у 2012 році. Відтоді фільм змінював команди й режисерів, був законсервований на кілька років, отримав перший трейлер у 2015-му, а у 2019-му — переписаний сценарій (!), нових акторів та знімальну групу.

Чесно кажучи, в його реліз вже не дуже вірилося, тому новина про те, що роботи над “Максим Оса та золото Песиголовця” нарешті добігають кінця, була дещо несподіваною. Як повідомляють дистрибутори FILM.UA Distribution та Кіноманія, фільм виходить до Дня українського козацтва (14 жовтня), за жанром це “вибухове поєднання пригодницького детектива, трилера та екшна з сучасним, але автентично українським поглядом режисера на історію”.