Компанія Hilton підписала контракт на проєктування приміщень для астронавтів приватної космічної станції Starlab. Зараз вона розробляється Voyager Space Holdings і Lockheed Martin, повідомляє CNBC.

На додаток до проєктування люксів і спальних місць, Hilton працюватиме з Voyager, щоб вивчити можливості маркетингу космічної станції та досвіду астронавтів на борту. Голова правління та гендиректор Voyager Ділан Тейлор під час виступу на Міжнародному астронавтичному конгресі сказав, що він схвильований «унікальною перспективою», яку Hilton приносить у проєкт, адже «вони не космонавти».

«Це майже все одно, що дивитися на це новим поглядом і говорити: «Як ми можемо переосмислити цей досвід», — сказав Тейлор, додавши, що вважає це «трохи перевагою». 

Це партнерство є першим у своєму роді серед приватних станцій, що розробляються, хоча як космічний, так і гостинний сектори вже давно передбачають можливості готелю на орбіті.

«Протягом десятиліть відкриття в космосі позитивно впливають на життя на Землі, і тепер Hilton матиме можливість використовувати це унікальне середовище, щоб покращити враження для гостей, куди б люди не подорожували», — сказав у заяві гендиректор компанії Крістофер Нассетта.

Voyager та його оператор Nanoracks розробляють космічну станцію Starlab у партнерстві з Lockheed Martin. Компанії прагнуть запустити першу Starlab на низькій навколоземній орбіті вже у 2027 році.

Космічна станція є однією з чотирьох, які будують американські компанії за допомогою контрактів NASA, оскільки агентство готується вивести з експлуатації Міжнародну космічну станцію (МКС) у 2030 році. У рамках програми NASA Commercial LEO Destinations компанія Nanoracks отримала ексклюзивний контракт у програмі вартістю $160 мільйонів, щоб допомогти у створенні Starlab.