Компанія Boom Technology нещодавно втратила свого партнера по реактивних двигунах для надзвукового літака Overture, а інші великі виробники двигунів також не зацікавлені в цьому проєкті, повідомляє Engadget.

Після того, як у 2020 році Boom підписав попередню угоду з Rolls-Royce щодо надзвукових реактивних двигунів, останній минулого тижня оголосив, що покинув проєкт. Зараз інші великі виробники реактивних двигунів, включаючи Pratt & Whitney, GE Aviation, Honeywell і Safran Aircraft Engines, повідомили, що поки не зацікавлені в надзвукових літаках. У Boom запевняють, що проєкт все ще триває, і що незабаром вони оголосять партнера по двигуну. 

«Ми можемо підтвердити наш намір пізніше цього року оголосити про обраного Boom партнера щодо двигунів і трансформаційного підходу для надійного, економічно ефективного та стійкого надзвукового польоту», – повідомили в Boom. 

Компанія нещодавно отримала замовлення на 20 літаків від American Airlines і 15 від United, планує побудувати завод у Каліфорнії та виконати постачання бортів для перевезення пасажирів вже до 2029 року.

«Після ретельного розгляду… [ми] визначили, що надзвуковий ринок комерційної авіації на даний момент не є для нас пріоритетом і, отже, зараз не будемо продовжувати роботу над програмою» – своєю чергою заявила компанія Rolls-Royce.

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) нещодавно засудила надзвукові подорожі, зазначивши у звіті, що вони споживатимуть у 7-9 разів більше палива на пасажира на кілометр, ніж дозвукові реактивні літаки. У відповідь в Boom заявили, що компенсують викиди вуглецю шляхом використання стійкого авіаційного палива (SAF). Однак у звіті ICAO говориться, що використання дефіцитного палива SAF було б невдалим рішенням, враховуючи високий рівень його спалювання порівняно зі звичайним реактивним літаком.