American Airlines оголосила про замовлення до 20 надзвукових літаків у компанії Boom Supersonic. Також перевізник залишає за собою можливість придбати ще 40 надзвукових літаків, повідомляє The Verge. 

За два роки це друга авіакомпанія, яка робить ставку на надзвукові перельоти. Якщо літаки Boom пройдуть перевірку, планується, що компанія зможе поставити їх у 2025 році. У 2026 вони мають полетіти, а до 2029 – почати перевозити пасажирів. 

Надзвукові літаки допоможуть значно скоротити час подорожі. З Нью-Йорка до Лондона такий літак дістанеться за 3,5 години замість 7, а з Лос-Анджелеса до Сіднея за 6 годин 45 хвилин замість 15 годин, але йому буде потрібне дозаправляння. American Airlines нічого не кажуть про вартість квитка на такий літак, проте в Boom Supersonic, що одне місце може коштувати від $5 000.

Контракт з American Airlines – не єдиний перспективний у портфелі Boom. Компанія також має угоду на постачання 15 літаків для United Airlines і контракти з Rolls Royce та ВПС США. 

У липні минулого року Boom показали оновлений дизайн свого надзвукового літака Overture. Він матиме довжину близько 62 метрів, підійматися на крейсерську висоту до 18 300 метрів і розвиватиме швидкість 1,7 Маха. 

Компанія також заявляла, що літаки будуть адаптовані до роботи на 100% екологічному авіаційному паливі та матимуть «нульовий чистий вуглець». Однак деталі, як цього планують досягти, поки не розкривались.