TikTok починає конкурувати з BeReal. Функцію назвали TikTok Now

Ідея BeReal останнім часом набула популярності серед американських користувачів. Раз на день застосунок сповіщає користувача, що є пара хвилин на світлини з основної та селфі камер, щоб показати своїм друзям та підписникам, що саме відбувається у вашому житті зараз (тут трохи більше про соціальну мережу). І TikTok не пройшов повз цього задуму.

«TikTok Now запрошує вас і ваших друзів знімати те, що ви робите в цей момент, за допомогою передньої та задньої камери вашого пристрою. Ви отримуватимете щоденну пропозицію зняти 10-секундне відео або статичну фотографію, щоб легко ділитися тим, що ви робите» — повідомляється у блозі компанії.

Модель TikTok Now майже не відрізняється від BeReal. Користувачі отримують такі ж сповіщення (лише з іншим текстом — Time to Now), після чого мають відповідно на нього відреагувати й показати підписникам, чим саме зараз займаються.

Для початку функція буде доступна лише американським користувачам.

Як добре помітили в TechCrunch, у BeReal варто бути обережними з налаштуваннями локації, щоб випадково не залишити в пості відповідну мітку зі своїм місцем проживання, роботи тощо. Своєю чергою TikTok Now не має ділитися локацією в таких постах. Додатково в TikTok є вікові обмеження для молодших користувачів: пости підлітків не потраплять в загальну стрічку, а для 13-15-річних користувачів діє обмеження на коментування постів (їм зможуть залишити коментар лише у разі, якщо користувачі будуть підписані один на одного).

Подібна BeReal функція є також в Instagram.