Титул найбільш неформатного автомобіля останніх місяців впевнено переходить від Citroen C4 Х до моделі Fiat Fastback. Причому ж ідея була вдала: створити недороге крос-купе «для народу». Але щось пішло не так.

Наприклад, використання простої платформи з невеликою колісною базою (2,53 м) та намагання підвищити статус автомобіля шляхом банального нарощування довжини кузова (4,43 м) – зрештою отримали великий «ніс» та довгий «хвіст». Відповідаючи крос-стилю, автомобіль Fiat Fastback довелось підняти над дорогою (кліренс 192 мм) та додати пластиковий захист. Але ж тепер все виглядає аж занадто «важко», не рятують навіть 17- чи 18-дюймові колеса.

Далі підкачала техніка. Лише передній привод, напівзалежна задня підвіска – дякувати, хоча б незалежна спереду. Однак що робити з двигунами? Базова версія отримає 1-літровий «турбобензин» потужністю 130 к.с. у парі з варіатором. Дякувати, хоч модифікація Abarth пропонує краще: бензиновий 1,3-літровий турбомотор на 185 «коней» у парі з 6-ступеневим «автоматом».

В салоні зустрічає непоганий дизайн, цифрова панель приладів з 7-дюймовим дисплеєм та 10-дюймовий тач-скрін по центру передньої панелі. Але так лише у дорогих версіях. Базові отримають звичайні прилади зі стрілками та 8,4-дюймовий центральний дисплей. Також передбачений клімат-контроль, камера заднього виду, чотири подушки безпеки – і аж 600-літровий багажник.

Дивний автомобіль, чи не так? Річ у тім, що крос-купе Fiat Fastback створено підрозділом компанії Fiat в Бразилії – як то кажуть «з того, що було під рукою». Автомобіль буде вироблятись на місцевому заводі та продаватись лише у країнах Латинської Америки. Чи може ви б хотіли побачити його й в Україні?