У намаганні обігнати свого китайського конкурента TikTok, Instagram, що належить компанії Meta, витрачає мільйони доларів. Багато оновлень викликало бурю серед користувачів, зокрема і найвідоміших людей планети. Вони були шоковані тим, куди рухається соцмережа. Втім, попри усі намагання, Instagram досі не наздогнав конкурентну TikTok, повідомляє The Verge.

Видання The Wall Street Journal отримало внутрішній документ компанії Meta, у якому йдеться про спроби Instagram придобритися до творців, оскільки залучення Reels падає. Якщо у TikTok користувачі проводять 197,8 мільйона годин щодня, то у майже ідентичних Reels в Instagram – 17,6 мільйона. Тобто, згідно з документом під назвою «Creators x Reels State of the Union 2022» у порівнянні з TikTok користувачі проводять у Reels менше одної десятої часу. Звіт, який опублікували у серпні свідчить про те, що охоплення Reels впало на 13,6% за останній місяць, а «більшість користувачів Reels взагалі не залучаються».

У документі, отриманому The Wall Street Journal, зазначається, що головна проблема Instagram – відсутність оригінального контенту. Річ у тому, що майже третина відео мають водяний знак або ще щось, що видає, що воно зроблене в іншій соцмережі. Перероблені TikTok-відео певний час завдавали шкоди Reels, аж поки в Instagram не заявили, що у рекомендаціях знижуватимуть рейтинг повторно опублікованих відео. 

Щоб заохотити користувачів робити оригінальний контент для Instagram і Facebook, компанія Meta виділила $1 мільярд на виплати творцям до кінця року. Зараз творці Reels в загальному отримали $120 мільйонів. Втім, речник Meta Деві Нарасімхан назвав дані зі звіту застарілими та не глобальними. Він вважає, що дані зображають «моментальний знімок».

«У нас ще є над чим попрацювати, але творці та компанії бачать багатообіцяючі результати, і наша монетизація зростає швидше, ніж ми очікували, оскільки більше людей дивляться, створюють і підключаються через Reels, ніж будь-коли», — каже Нарасімхан.

Залучення Reels зростає щомісяця в цілому, а цифра в $120 мільйонів є застарілою та вводить в оману, каже спікер Meta. Втім, він відмовився поділитися оновленими цифрами чи надати більше контексту.