Користувач 2sec4u поділився з Reddit «цікавою» історією спілкування з розробниками гри IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad. Це, звісно ж, росіяни з «1С» / 1C Game Studios.

Користувач придбав IL-2 Sturmovik і після двох годин гри звернув увагу, що гра зберігає файли паролів у звичайному ніяк не захищеному текстовому файлі. У зв’язку з тим, що відмітка «2 години» була вже перетнута, повернення коштів стало неможливо. Користувач написав відгук на IL-2, де похвалив саму гру, але поставив їй негативну оцінку у зв’язку з таким недбалим ставленням до даних користувачів.

Через деякий час до коментарів прийшов сам Джейсон Вільямс, CEO компанії 777 Studios, яка брала участь у розробці IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad, та назвав гравця брехуном, сказавши, що такої проблеми у гри нема. Як виявилось, водночас розробники обіцяли виправити таке зберігання паролів у наступному патчі. Тож проблема таки була.

Ба більш. Як з’ясувалось, розробників вже неодноразово попереджали про недопустимість такого зберігання паролів на форумі, де вони просто видаляли повідомлення та банили гравців. Дуже типовий підхід.

Розробник гри IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad – 1C Game Studios, студія, створена на базі російської 1C: Maddox Games та начебто американської (але це не точно) 777 Studios, і схоже, близьке спілкування з росіянами не пішло американцям на користь.

Єдина порада, як запобігти подібним ситуаціям – не грайте в ігри російських розробників. Не купуйте російські ігри, взагалі не купуйте нічого російського.

Ну і наостанок нагадаємо. Нещодавно 1C Entertainment змінила назву на Fulqrum Games, тепер вона належить китайській Tencent, тож будьте обережні.

P.S. Цікаво, що за час написання новини пост 2sec4u був видалений модераторами Reddit попри 8 200 апвотів. Не дивно, серед модераторів субредіта r/gaming багато росіян. Але його копія на субредіті r/flightsim поки що жива.