В останні роки компанії працюють не тільки над візуальним, але й над звуковим стилем, який стає частиною їхнього бренда. Згадати хоча б вже такий звичний «тудум» від Netflix. Аналогічно ньому, Фонд Wikimedia хоче створити власний звуковий логотип, який стане «звуком усіх людських знань».

Спершу конкурс буде анонімним, але потім роботи десяти фіналістів будуть оприлюднені та ліцензовані як Creative Commons ShareAlike 4.0 перед проведенням голосування у Вікісховищі. Переможець повинен буде передати свої права на подання до Фонду Wikimedia, щоб його могли використовувати, як звуковий логотип. Підставою для дискваліфікації є будь-яка маніпуляція процесом подання, перевірки або голосування спільноти, зауважують у Wikimedia.

Серед вимог до звуку — оригінальність, складність (логотип має містити принаймні 2 шари, текстури або звуки, які накладаються одне на одного). Звукове лого також має бути унікальним і відрізнятися від усіх інших композицій. Окрім цього, там не має бути слів, а звук має бути необразливим та не коротшим за 1 секунду, а також не довшим за 4 секунди. Учасники конкурсу можуть подати максимум 3 заявки на одну особу. 

Переможець конкурсу отримає $2 500 та поїздку на сесію з консультаційним агентством MassiveMusic. Також переможцю, як і дев’ятьом фіналістам, нададуть обмежене видання звукового логотипа Wikimedia ($50).

Деталі можна отримати за посиланням: https://soundlogo.wikimedia.org/