Компанія Peugeot анонсує нові електромобілі, створені на основі моделей 308 та 308 SW. Як можна логічно припустити, електромобілі є подальшим розвитком основних моделей сімейства. Саме «сімейства»: адже одночасно дебютує хетчбек Peugeot E-308 та універсал Peugeot E-308 SW.

Різниця у дизайні електромобілів та звичайних автомобілів сімейства 308 обумовлена лише невеличкими змінами для покращення аеродинаміки. Також встановлені оригінальні 18-дюймові колеса, а позначення моделей відтепер містить стилізовану літеру «Е». Крім того, під кришкою на задньому крилі прихований порт для зарядки замість кришки паливного бака.

Схожі трансформації відбулись і в салоні – все знайомо, лише на дисплеях з’явилась специфічна графіка (зарядка акумулятора тощо) та до звичних налаштувань Normal/Sport/Eco доданий ще один режим руху Brake з максимальною рекуперацією.

Однак куди важливіші зміни трапились всередині. Електромобілі Peugeot E-308 та Peugeot E-308 SW отримали акумулятор ємністю 54 кВт·год, чого має вистачити на дистанцію пробігу близько 400 км. Під капотом встановлено електродвигун на 115 кВт (156 к.с.) з крутним моментом 260 Нм. Однак показники прискорення або максимальної швидкості наразі не заявлені. Проте заявлено, що заряджання акумулятора можливе або трифазним змінним струмом потужністю до 11 кВт, або постійним струмом потужністю до 100 кВт.

Більше інформації стане відомо ближче до початку продажів електромобілів Peugeot E-308 та Peugeot E-308 SW – це заплановано на 2023 рік.