Вартість iPhone 14 в США не змінилася, але деякі інші пов’язані зі смартфоном послуги стали відчутно дорожчими. Зокрема, заміна батареї. На це звернуло увагу видання 9to5Mac.

Новий акумулятор для iPhone 13 обійдеться у $69. А от для новіших моделей iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max ціна такої послуги зросла до $99, або на 43%. Це відчутний «поштовх» у вартості складників.

Додатково зазначається, що, звісно, не лише американський ринок зазнав такої зміни прайсу обслуговування. У Великобританії ціна такої самої операції збільшилася з £69 до £105.

Звісно, до того моменту, коли навіть власникам iPhone 13 з перших партій потрібно буде звертатися до сервісу, ще є час. Ба більше, коли йдеться про моделі, які ще й в магазини не встигли потрапити. Але у майбутньому потрібно очікувати, що вартість «ТО» для iPhone 14 буде вищою.

І це стосується лише нових моделей. Вартість обслуговування торішніх ґаджетів наразі залишається без змін.

Скоріше за все місткість нових батарей драматичним чином не змінювалася, та й очікуваний час роботи залишився на більш-менш такому ж рівні. Тому пояснити зміну вартості заміни деталі зараз важко.