Як відомо, в Instagram немає інструментів для поширення чужих дописів у своїй стрічці, це можна зробити лише за допомогою сторонніх додатків. Але, схоже, скоро ситуація зміниться – за інформацією TechCrunch, якою з ресурсом поділився прессекретар Meta, компанія планує незабаром розпочати тестування функції репосту серед обраних користувачів.

На нову функцію першим звернув увагу аналітик Matt Navarra, який опублікував скриншот профілю Instagram, де можна побачити вкладку Reposts. Скоріше за все, саме тут зберігатимуться всі пости та відео Reels, які користувачі поширюватимуть у своїх акаунтах.

Крім того, ще у травні мобільний розробник Alessandro Paluzzi звернув увагу на те, що Instagram працює над репостами — тож можна припустити, що робота у цьому напрямку йде вже кілька місяців і цілком можливо, вже майже закінчена. Згідно з його інформацією, користувачі також зможуть додавати власні думки до постів, які вони поширюють для своїх підписників.

Зараз поширити чужий пост можна лише у Stories (або надіслати у дірект своїм друзям), але нова функція дозволить поширювати пости й у стрічки ваших фоловерів — так само як це можна зробити в інших соціальних мережах, наприклад, Facebook або Twitter. Аналітики вважають, що це також зменшить кількість перепостів чужих фото та мемів без зазначення авторства — те, від чого зараз потерпає ця соціальна мережа.