Якщо ви захоплюєтеся настільними картковими іграми, то напевно знаєте про “Манчкін” (Munchkin) — веселу гру, що пародіює “серйозні” настолки та колекційні карткові ігри на кшталт Magic: The Gathering. Свого часу “Манчкін” навіть був перекладений українською та виданий видавництвом «Третя Планета» – і переклад там був дуже якісний, що критично як для такого проєкту.

І от зараз з’явилася інформація, що “Манчкін” “оцифрують” — Munchkin Digital виходить у Steam (вже є сторінка), на iOS та Android. Розробляє та видає гру американська студія Dire Wolf, що спеціалізується на цифрових карткових іграх, реліз заплановано на осінь цього року.

Розробник обіцяє кросплатформений мультиплеєр на шість гравців, туторіал (як краще розлютити суперника, мабуть?) та соло-режим зі “спеціальними правилами”. Єдине, що трохи бентежить — у “Манчкіні” живе спілкування гравців це критична складова задоволення від гри, і чи вдасться розробнику передати цей момент у цифровій версії при грі через інтернет — поки незрозуміло.