Apple обрала Globalstar своїм партнером для функції, яка дозволить користувачам iPhone 14/14 Plus та iPhone 14 Pro/14 Pro Max надсилати екстрені повідомлення з віддалених місць, використовуючи супутниковий зв’язок, повідомило видання Reuters.

Apple виділить $450 мільйонів зі свого передового виробничого фонду на супутникову інфраструктуру для підтримки цієї функції. GlobalStar отримає більшу частину фінансування, але виробник iPhone не уточнив, хто ще отримає решту і в якій формі. Попри те, що Apple оплатить 95% затверджених капітальних витрат на нові супутники Globalstar, необхідні для підтримки послуги, у компанії заявили, що їм все одно доведеться залучити додаткове фінансування для будівництва та розгортання супутників. Компанія заявила, що залучила інвестиційний банк Goldman Sachs & Co і планує завершити фінансування в четвертому кварталі 2022 року.

Globalstar виробляє супутники для використання на низькій навколоземній орбіті, які працюють у 36 разів ближче до Землі, ніж традиційні, і займають менше часу для надсилання та отримання інформації. Це забезпечує швидший широкосмуговий зв’язок навіть у віддалених районах.

Після цього акції Globalstar підскочили більш ніж на 20% під час регулярних торгів, але змінили курс і впали дещо нижче в середу.

Функція супутникових повідомлень буде доступна у листопаді через оновлення програмного забезпечення на моделях iPhone 14. Послуга буде безплатною протягом двох років. Втім, Apple не повідомила, що станеться після цього періоду. Спершу можливість надсилати екстрені повідомлення з віддалених місць запрацює в США і Канаді, а в найближчі місяці пошириться на інші ринки, повідомила компанія.