Варто віддати належне маркетологам компанії Bose, які анонсували нову модель навушників паралельно з презентацією Apple. Це сміливо. Але це не означає, що нові навушники компанії зовсім залишилися без уваги.

QuietComfort Earbuds II є оновленням. Розробники змінили навушники та дизайн футляра, також змін зазнала система калібрування звуку. Це також мінімально вплинуло на ціну. Але все по черзі.

Нові навушники на третину менші за попередні, що з урахуванням розміру першої моделі є дійсно гарним оновленням. Для більшого комфорту та фіксації є не тільки три варіанти амбушур, а ще й додаткові фіксатори трьох розмірів. Користувач зможе підібрати собі зручну комбінацію в залежності від власних потреб. А впевнитися в правильному виборі можна буде завдяки спеціальному тесту в фірмовому застосунку.

Bose представила свого конкурента новим Apple AirPods Pro 2 — QuietComfort Earbuds II

Кейс для зберігання та зарядки змінив форму. Тепер він нагадує такий у Pixel Buds Pro. У будь-якому випадку він має бути зручнішим для тих користувачів, які носять навушники з собою в кишені. Суб’єктивно, новий варіант виглядає значно охайніше.

Також нова модель отримала технологію калібрування звуку CustomTune. Початково вона взята зі слухових апаратів компанії, але тут виконує трохи іншу функцію. Навушники швидко сканують властивості вушних каналів користувача та відповідно калібрують звук і систему шумозаглушення. Це відбувається щоразу, коли навушники потрапляють у вуха користувача.

CustomTune повністю оптимізує частотний профіль звуку відповідно до унікальних властивостей кожного вуха, тож звук, що досягає барабанної перетинки, є таким, яким його задумав виконавець.

Також ця система допомагає із шумозаглушенням. Зазначається, що завдяки її роботі навушники краще справляються з людським голосом та дитячим плачем. До того ж CustomTune допоможе під час роботи Aware Mode, коли зовнішні звуки пропускаються в навушники. Система має заглушувати різкі гучні шуми, але все одно намагатиметься передати звуки оточення максимально природним чином.

Для з’єднання використовується Bluetooth 5.3, є підтримка кодеків SBC та AAC. Додатково нова модель має покращити якість телефонних розмов, а також дозволяє користування під час тренувань (навушники мають захист від вологи за стандартом IPx4).

Від одного заряду навушники мають працювати до 6 годин, а запас батареї в кейсі дозволить ще тричі їх зарядити. Швидке заряджання дозволить отримати дві години роботи після 20-и хвилин зарядки. 

Bose представила свого конкурента новим Apple AirPods Pro 2 — QuietComfort Earbuds II

Bose QuietComfort Earbuds II коштують $299. Наразі вони доступні лише для передзамовлення, а у продаж надійдуть 15 вересня. Спочатку виробник випустить лише чорну версію, а білу (Soapstone) можна буде придбати «пізніше цього року».