За останні два роки кількість реалізованих ноутбуків з процесорами AMD збільшилася на 49%. Модельний ряд мобільних чипів компанії значно розширився, тому виробник всерйоз перейнявся створенням нової системи маркування для логічного структурування своїх пропозицій, яка полегшила б потенційним покупцям вибір системи найбільш підходящої для вирішення їх завдань.

Починаючи з 2023 року всі нові мобільні процесори AMD будуть маркуватися відповідно до нової системи. У п’ятисимвольному позначенні моделі процесора кожен знак буде відображати певну характеристику чипа. На слайді показано представлену таблицю зі специфікою очікуваної маркування.

AMD анонсує нову систему маркування процесорів для мобільних систем

Перший знак – Portfolio Model Year – буде відображати відповідність моделі певному року. Другий знак – показник належності до маркетингового сімейства або серії. Третій в явному вигляді вказує на використання покоління внутрішньої архітектури. Останнє позначення приймає вид «0» і «5», що позначає покращення, які не відображаються в рамках однієї архітектури. Наприклад, для вказівки різних моделей на базі Zen 3 і Zen 3+. П’ятий буквенний знак буде позначати категорію дизайну в плані енергоспоживання, а також нюанс використання чипа в складі Chromebook.

Нова система нумерації лежить в основі того, як AMD буде називати і нумерувати мобільні процесори в найближчі роки. За заявленням розробників, вона вже протестована на п’ятирічному горизонті.

AMD анонсує нову систему маркування процесорів для мобільних систем

У 2023 році AMD планує запропонувати п’ять категорій чипів для мобільних систем різних сегментів. Відповідно до запропонованої таблиці, це будуть як принципово нові дизайни, так і оновлені платформи 2022 року. Тут багато буде залежати від запитів конкретних виробників ноутбуків. При цьому всі рішення будуть використовувати вже нову систему позначень Ryzen 7000, однак архітектуру застосовуваних чипів можна буде легко визначити за їх маркуванням.