Компанія Bentley презентувала седан Flying Spur в особливому виконанні Speed: зазвичай цим словом позначають найбільш «заряджені» версії вже наявних моделей. Так сталося й цього разу – седан Bentley Flying Spur Speed є флагманом модельної лінійки Flying Spur, пропонуючи поєднання потужності, динаміки, розкоші в одному автомобілі.

Перш за все, седан Bentley Flying Spur Speed вирізняється особливим стилем з великою кількістю чорних акцентованих деталей: спойлери, повітрозбірники, вихлопні патрубки тощо. Варто відзначити й великі 22-дюймові колеса, що приховують 420-міліметрові гальма.

Гідна відповідь надпотужному 6-літровому двигуну W12, що продукує 635 «коней» та 900 Нм крутного моменту – а далі все це надсилається на чотири колеса через 8-ступеневу трансмісію ZF. До речі, це не звичайний «автомат», а роботизовано коробка з подвійним зчепленням. Крім того, автомобіль Bentley Flying Spur Speed вирізняється системою керування всіма чотирма колесами.

А ще – він вирізняється салоном, де також поєднується розкіш та спорт. Наприклад, у сидіннях з комбінованим оздобленням, що мають підігрів, вентиляцію, масаж. Але також мають розвинену бокову підтримку. Або у наявності «спортивних» педалей з металевими накладками.

Водночас для задніх пасажирів передбачені всі умови для максимально комфорту під час далекої подорожі. Яка може бути дуже швидкою: прискорення 0-100 км/год дається за 3,8 секунди, максимальна швидкість сягає 333 км/год – все завдяки надпотужному W12!

Чи побачимо ми подібне ще колись? Ось тут мають з’явитися сумні сльози. Можливо, що суперседан Bentley Flying Spur Speed – це останній автомобіль від компанії Bentley з двигуном W12. Далі нас очікує тотальна електрифікація: спочатку у вигляді зростанні кількості гібридів, а далі й взагалі у вигляді переходу на електромобілі. То ж встигніть купити Bentley Flying Spur Speed! Звісно, якщо у вас є «зайві» півмільйона євро…