Сьогодні на деяких ігрових сайтах, здебільшого на російських, з’явились повідомлення, що Microsoft почала повертати гроші за передзамовлення S.T.A.L.K.E.R. 2.

Начебто ті, хто оформив передзамовлення, отримали повідомлення наступного змісту від сервісу Xbox:

«Дякуємо за передзамовлення S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl. Дата випуску цієї гри змінилася на непідтверджену дату в майбутньому. Внаслідок цього передзамовлення скасовано і вам повернуті витрачені кошти. Додаткова інформація щодо майбутньої дати випуску цього товару з’явиться на вебсайті Xbox.com»

Microsoft почала повертати гроші за передзамовлення S.T.A.L.K.E.R. 2

Начебто в розмові з DTF.ru представники GSC Game World наголосили, що це стандартне рішення для видавця після перенесення гри на 2023 рік без точної дати релізу. У студії підкреслили, що пізніше S.T.A.L.K.E.R. 2 можна буде замовити знову.

Дуже прикро, що представники GSC Game World не спілкуються з гравцями в соціальних мережах, тим більше щодо таких важливих новин. Останній запис на сторінці S.T.A.L.K.E.R. 2 на Facebook датується 24 серпня 2022 р. і присвячений Дню Незалежності України. Останній запис у Twitter свіжіше – він від 2 вересня 2022 р. і складається з одного слова «Anomalies» – це підтримка флешмобу, що проходив у той день. Сторінка в Instagram оновлювалася взагалі аж 23 липня 2022 р., символічно, що на ній рекламується саме Попереднє замовлення гри.

Нагадаємо, спочатку реліз S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl було заплановано на 8 грудня 2022 р., але внаслідок російського вторгнення вихід гри перенесли на 2023 р. без визначення певної дати. Зараз на сторінці гри у Steam як дата релізу вказано грудень 2023 р., але це лише стандартна практика Steam, вказувати кінцеву дату можливого терміну виходу, якщо точна дата ще невідома.