Рік тому студія GSC Game World випустила перший трейлер продовження своєї культової гри S.T.A.L.K.E.R., що тоді отримала назву S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl з написанням назви Чорнобильської атомної електростанції з російської транслітерації. Окрім того, українських фанатів обурило, що в грі є російська озвучка, її наявність навіть була підкреслена окремим трейлером, але немає української. Проте повномасштабне вторгнення Росії в Україну змінило позицію GSC Game World.

Для початку студія змінила назву гри на S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з нарешті українською транслітерацією, а тепер поціновувачі серії звернули увагу, що з сайту гри пропала інформація про російську озвучку. В розділі про локалізацію написано, що S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl буде мати англійську та українську озвучки, російської не буде, проте будуть субтитри.

В S.T.A.L.K.E.R. 2 не буде російської озвучки, а тільки англійська та українська. Гру перенесли на 2023 рік

Російські гравці від цієї інформації максимально “згоріли”, що не може не тішити, тому дякуємо GSC Game World за хороші новини. Підтримати розробників можна передзамовивши гру, проте варто зазначити, що на презентації Xbox була мимохідь розкрита інформація про те, що S.T.A.L.K.E.R. 2 перенесений на 2023 рік, пізніше цю інформацію виданню PC Gamer підтвердила сама студія.

«Це сталося трохи раніше, ніж очікувалося, ми насправді планували розкрити це найближчими днями», – повідомив Захар Бочаров з GSC. «Але так, гра вийде у 2023 році».

Інформація про вихід гри у 2023 році, проте без конкретної дати релізу, також вже з’явилася на сайті студії, тож будемо чекати від неї додаткових новин.