Складані смартфони мають свої переваги та недоліки. До останніх варто віднести лінію «зламу» дисплея. У різних виробників та моделей вона не залишається непомітною та з різним ступенем відчувається під час роботи. І Samsung Galaxy Fold4 не став виключенням, як йому це пророкували перед релізом.

Інсайдер Ice universe поділився своїм спостереженням, як саме можна зробити цю лінію менш помітною. Але варто зайвий раз нагадати, що виробник забороняє такі «дослідження» та на безплатну заміну дисплея в разі невдачі або будь-якого іншого пошкодження розраховувати не доведеться.

Отже, якщо ви пам’ятаєте перші Samsung Galaxy Fold, то мали чути про неприємні випадки з тестовими семплами, які потрапили до преси. Тоді журналісти та блогери інтуїтивно знімали захисну плівку внутрішнього дисплея, помилково вважаючи, що вона мала захищати лише від подряпин.

Виявилося, що робити цього у жодному разі не можна. З того моменту смартфон має попередження для користувача, яке серед іншого забороняє знімати цю плівку. Але як помітив Ice universe, її видалення помітно впливає на лінію згину екрана.

Повірте, якщо зняти захисну плівку Fold4, складка не так відчувається, але робіть це обережно.

Він також додав фото, на якому дійсно помітно різницю вигляду дисплея з плівкою та без. Але така «порада» може стати дуже коштовною для власників таких смартфонів.

Вартість негарантійного ремонту внутрішнього екрана Fold4 складає $357. У випадку, якщо відремонтувати його неможливо і буде потрібна заміна, то ціна нового екрану складе $499. Такі ціни актуальні для США, в Україні подібна процедура може бути дорожчою.

Тож так, робити таке з власним смартфоном дійсно не варто. Але цікаво дізнатися, що саме захисна плівка робить складку на дисплеї такою помітною та відчутною під час користування.