У США батьки почали частіше купувати Apple Watch дітям віком від 5 років з метою використовувати їх як тимчасову заміну смартфона. Завдяки тому, що розумні годинники Apple мають версії з підтримкою мобільного зв’язку та інтернету батьки можуть зв’язуватися зі своїми дітьми та відстежувати їх, проте мініатюрні екрани годинників пом’якшують залежність від інтернету та ігор, повідомляє The New York Times.

Діти та підлітки стали непропорційно великим ринком для розумних годинників. В опитуванні американських підлітків, проведеному інвестиційним банком Piper Sandler у 2020 році, 31% респондентів вказали, що вони володіють розумним годинником. За даними дослідницького центру Pew, того ж року 21% дорослих у Сполучених Штатах мали Apple Watch. Використання смартгодинників як дитячого гаджета показує, як аудиторія технологічного продукту для споживачів може змінюватися несподіваним чином.

Проте варто зазначити, що Apple свідомо перетворила годинник на пристрій, який може бути привабливим для дітей в очах батьків. У 2020 році компанія випустила Apple Watch SE, який має менше функцій і коштує на $120 дешевше. Apple також представила програмне забезпечення Family Setup, яке дозволяє батькам відстежувати місцезнаходження своїх дітей, керувати списком їхніх контактів і обмежувати сповіщення.

Двоє людей, дотичних до проєкту, які не мають права говорити публічно, розказали The New York Times, що компанія з Купертіно намагалася зробити Apple Watch зручною заміною смартфона для дітей близько трьох років. Головне занепокоєння викликала автономність, оскільки, за їх словами, годинник споживав більше енергії, коли працював незалежно від iPhone.

Незабаром Apple планує більше конкурувати за молодих покупців смартгодинників. Зокрема, в середу планується презентація нової версії Apple Watch, яка буде дешевшою за Apple Watch SE, кажуть двоє джерел видання. Модель буде представлена ​​поряд з іншими новими версіями годинника, включаючи Apple Watch Pro для спортсменів, який буде конкурувати з годинниками від Garmin.

Apple послалася на заяву Джеффа Вільямса, головного операційного директора, який сказав: «Для членів сім’ї, які не мають iPhone, Apple Watch пропонує чудовий набір функцій, які можуть допомогти їм підтримувати зв’язок із близькими, бути більш активними та залишатися в безпеці».